Archief Magnapop (USA)

Na een uiterst succesvolle en grotendeels uitverkochte tour begin 2017 heeft de Amerikaanse band Magnapop besloten om in februari 2018 nogmaals in originele bezetting een aantal optredens te doen in Nederland en België.

Hun laatste bezoek bevestigde de cultstatus en hondstrouwe aanhang die Magnapop sinds 1989 heeft opgebouwd. Op zondag 4 februari komt Magnapop naar de NIEUWE NOR. Als support komt multi-instrumentalist en 'koning van het loopstation' Paolo Morena met Magnapop mee.

Magnapop is opgericht in Athens, Georgia. Vaste waarden zijn zangeres Linda Hopper en gitariste Ruthie Morris die vanaf de eerste dag de spil van de band vormen. Hun succes startte in Europa, waar ze een aantal festivalshows speelden. Erkenning in hun thuisland volgde. Er werden verschillende albums opgenomen bij PIAS (Magnapop 1992, Hot Boxing 1994, Rubbing doesn't help 1996), geproduceerd door onder meer Michael Stipe, Bob Mould en Geza X. De singles"Slowly, Slowly" en "Open the Door" werden hits. Eind jaren 90 hield de band het (tijdelijk, blijkt nu) voor gezien. Hopper en Morris deden sporadisch duo shows, maar het duurde tut 2005 voordat de band met een nieuwe drummer en bassist terug kwam met het album Mouthfeel. 

Pas in 2012 kwam de originele bezetting van Magnapop weer bij elkaar en sloeg de vonk over zoals ruim 25 jaar daarvoor. En nu pluken we daar de vruchten van: de innemende persoonlijkheid van zangerer Linda Hopper, de rauwe gitaar van Ruthie Morris en de stuwende, strakke ritmesectie met drummer David McNair en Shannon Mulvaney op bas zullen ook tijdens de aanstaande tour weer van het podium stuiteren en het pubbliek trakteren op een dwardoorsnede uit het Magnapop-repertoire, waarbij de hits uiteraard ook voorbij komen.

support: Paolo Morena (UK)
Paolo Morena is een zanger, songwriter en one man band: bespeelt in zijn eentje 7 instrumenten en is de 'koning van het loop station'. Een zanger met een prachtige stem bovendien, bluesy en soulvol. Je hoort een vleugje Robert Plant, soms wat Jeff Buckley. Hij schrijft zeer persoonlijke, melodieuze liedjes en weet ze universeel te maken voor zijn publiek. Op andere momenten brengt hij een eerbetoon aan een van zijn helden, zoals David Bowie:


Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Pancratiusstraat 30
6411 KC Heerlen
Telefoon 045-4009100
info@nieuwenor.nl