Archief Boris

"Boris is terug, en zijn soul is nog springlevend.", schreef Maxazine over zijn vorige tournee.

Boris'Keep The Soul Alive' Titulaer werd bij het grote publiek bekend door zijn deelname aan Idols in 2003. Hij werkte vervolgens samen met supersterren als Angie Stone en John Legend, maar ook de nieuwe generatie popartiesten zoals Maja Jane Coles, Chase & Status en The Chainsmokers. Op vrijdag 11 mei is Boris terug in poppodium NIEUWE NOR mét zijn nieuwe album "NEON: funk in a different light", waarop hij zijn geliefde funk samensmelt met een hedendaagse sound.

Boris, a.k.a. Bo Saris, snelde in 2003 – na talentenshow Idols – met zijn debuutsingle naar nummer 1 van de Top 40: de toon was gezet. De vier studioalbums die de popzanger sindsdien uitbracht eindigden hoog in de charts in binnen- en buitenland. Toen Boris besloot om een tijd in Engeland te gaan wonen om zijn creatieve grenzen te verleggen, bracht hij zijn vierde album ‘Gold’ uit op het Britste label Decca Records (Universal), waarvan de eerste single She's On Fire een onstuitbare radiohit werd. De Britten doopten Boris om tot "modern day soul sensation" en noemden de getalenteerde Nederlander in één adem met soulvolle vocalisten als Adele, Jamie Lidell en Amy Winehouse. Er volgde een tour door landen als Engeland, Duitsland, Italië en Polen. Ook in Nederland kwam het album tot nummer 4 in de album top 100. Op 20 april presenteert Boris zijn kersverse album “NEON: ‘funk in a different light’”,  dat hij via Crowdfunding realiseert (klik hier om Boris te helpen bij het realiseren van het album). Op zijn nieuwe album laat Boris zijn geliefde funk samensmelt met een hedendaagse sound. 

Dit concert vindt plaats in en wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop start op zaterdag 17 februari om 10:00 uur.

Pancratiusstraat 30
6411 KC Heerlen
Telefoon 045-4009100
info@nieuwenor.nl