Archief Bevrijdingsfestival Heerlen 2018

Vrijheid vier je samen!

Op zaterdag 5 mei vieren we Bevrijdingsdag in Heerlen met de vijfde editie van ons eigen Bevrijdingsfestival. O.a. The Brahms,  Afterpartees, Komodo en Kuenta i Tambu komen naar onze stad om een feestje te bouwen. Gratis toegankelijk voor iedereen op het Pancratiusplein Zuid. Jij komt toch ook? Want... Vrijheid vier je samen! 

The Brahms
Met hun eerste single ‘Golden’ had The Brahms meteen een 3FM Megahit te pakken. De eerste single van hun nieuwe album ‘Sleep’ laat een nieuwe, overweldigende kant van de band zien. Deze nieuwe sound is grotendeels te danken aan een samenwerking met de Londense producer Larry Hibbitt (Nothing But Thieves, Sundara Karma, Bloxx). Met dit hagelnieuwe album op zak komt de band op 5 mei terug naar Heerlen!
  
Afterpartees
Als Nederland een 'Sunshine State' had, dan zou het de volkomen romantische provincie Limburg zijn, bekend om zijn fleurige uitzichten, carnavaleske bijeenkomsten en Afterpartees. Stammend uit Horst aan de Maas, en gedreven door hun liefde voor energieke 70’s punk en hartverscheurende powerpop, zwerft deze band door hun land terwijl Iggy Pop, T-Rex en King Tuff uit de brakke speakers van de bandbus blaast. Op het podium zet Afterpartees alles in en doorbreekt alle grenzen, ook de denkbeeldige, want zoals 3VOOR12 al schreef: “Inmiddels zou de gemiddelde festivalbezoeker het wel moeten weten: een show van Afterpartees betekent meestal een afgebroken tent, met enkele gebroken harten en ledematen toe.
  
Komodo
Gruizig maar catchy, raar maar dansbaar! Komodo is niet vast te pinnen op de wereldkaart. Door hun psychedelische rock ’n’ roll zitten muziekstijlen van over de hele wereld verweven: surfrock, 60’s pop, woestijnblues, hip hop, rumba en Indiase raga. Dit alles met weelderige meerstemmigheid en onverwachte instrumenten. Komodo onstond eigenlijk per ongeluk; een vriendschappelijk bezoekje van Tommy Ebben aan Gino Bombrini liep onverwacht uit op een tof nummer. De daaropvolgende bezoekjes ook. Met slechts een handjevol nummers op zak en nog niet eens een band om het live te spelen, werd hen al een platencontract aangeboden door Sony Music. Inmiddels is de live-band er, die je al dansend door ruimte en tijd slingert met hun exotica-rock & roll.
  
Kuenta i Tambu
Klinkt als: een super-crunk, blacklight warehouse rave omringd door vier afzonderlijke carnivals-optochten”, aldus muziekblad The Rolling Stone. Geïnspireerd door de traditionele Afro-Caribische muziek uit Curaçao en Europese dance, creëerde Kuenta i Tambu een gloednieuwe sound! Ze vonden een balans tussen elektronische samples, zang en de aanstekelijke ritmes gespeeld door rituele tambu-drums. Sommigen noemen het Global Bass, anderen geven de voorkeur aan het label Tambutronic, maar één ding is zeker: Kuenta i Tambu is een wilde, kleurrijke explosie van energie en brengt de dansvloer op stoom!
  
Bevrijdingsfestival Heerlen vindt plaats op het Pancratiusplein-Zuid in Heerlen en wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR in opdracht van en met financiële steun door Gemeente Heerlen. Het festival is gratis toegankelijk.

Pancratiusstraat 30
6411 KC Heerlen
Telefoon 045-4009100
info@nieuwenor.nl