Archief Nieuwjaarsconcert E88 vol muzikaal vuurwerk

Het nieuwe jaar begint voor Ensemble 88 al meteen met een voltreffer: het traditionele Nieuwjaarsconcert op 14 januari 2018, dat voor de derde keer in samenwerking met de Stichting Maastrichts Componisten wordt gepresenteerd. Nieuw is de locatie: de Muziekgieterij in Maastricht.

Het Nieuwjaarsconcert staat deze keer in het teken van het Euregionale project ‘Fremdes gehört zu uns’. Het programma bevat een spannende en verrassende mix van composities die zijn geselecteerd op basis van het projectthema. Op het podium zitten niet alleen de musici van Ensemble 88, maar ook die van het Neue Musik Ensemble Aachen.

Fascinerende composities als ‘Shatilla’ van de Palestijns-Israëlische componist Samir Odeh Tamimi en ‘Four Movements’ van de in 2000 overleden Maastrichtse componist Frans Mulder worden afgewisseld met in opdracht van Ensemble 88 speciaal voor dit project geschreven werken van conservatoriumstudenten.

Maar de klapper van dit concert wordt de gezamenlijke uitvoering door beide ensembles van ‘The workers Union’ van Louis Andriessen, de spectaculaire cultcompositie waarmee de componist op onconventionele en geëngageerde wijze uiting geeft aan zijn politieke overtuiging. 

Nieuwjaarsconcert ‘Fremdes gehört zu uns’ van Ensemble 88 en Stichting Maastrichtse Componisten – 14 januari 2018 − De Muziekgieterij, Boschstraat 7-9, Maastricht − aanvang 15.00 uur − entree 12,50 euro