Archief i-Classics: eerste editie Music & Theatre

philharmonie zuidnederland

Even uitleggen: Een symfonieorkest als een filmscore, als verlengstuk van technologische hoogstandjes of als rockband langs de catwalk? Het kan allemaal en philharmonie zuidnederland doet het met i-Classics; de innovatieve lijn van het orkest. Een verrassende en multidisciplinaire reis door de hedendaagse wereld van kunst en technologie. Op verrassende locaties en voor iedereen die eens wat anders wil. Of eens kennis wil maken met klassieke muziek op een andere manier!

In deze eerste i-Classics maken regisseur Vincent van Warmerdam en verteller Micha Hamel een programma over de geschiedenis van de muziek. Ze verbinden op verrassende wijze klassiek met popmuziek en kiezen het beste uit twee werelden. Kortom, in een uur wordt uw muziekencyclopedie overbodig gemaakt, en kunt u voortaan meepraten met de experts.

Voor leken en andere geïnteresseerden is het concert een extreme update die is overladen met muziekvoorbeelden. Hamel loodst het publiek in hoog tempo door de geschiedenis; van het ontstaan van de gregoriaanse muziek, via Bach, Beethoven en Mahler naar de moderne klassieke tijd , Stravinsky, Schoenberg,  via Duke Ellington naar Elvis en Robin Thicke. Niets staat op zichzelf, alles is een reactie op iets wat voorafging. En die muzikale verbanden worden besproken, gevisualiseerd en ten gehore gebracht. Als een kingsize coverband speelt de philharmonie zuidnederland onder leiding van Frank Zielhorst moeiteloos de prachtigste muziek uit de schatkamer van het verleden. Een ode aan de kracht van de muziek door alle tijden heen.

dirigent Frank Zielhorst
regie Vincent van Warmerdam
verteller Micha Hamel
acteur Micha Hamel
acteur Sofie Porro
in coproductie met Toneelgroep Maastricht

ENGLISH

i-Classics is the innovative concert series of the South Netherlands Philharmonic. A surprising and journey through todays world of art and technology. In this first edition: i-Classics Music & Theatre, director Vincent van Warmerdam and storytellers Micha Hamel and Sofie Porro will tell a story about the history of music. They connect classical- and popmusic in an extraordinary way and choose the best of both worlds. 

Boschstraat 7-9
6211 AS Maastricht
Telefoon 043 - 343 33 37
info@muziekgieterij.nl