Archief Lee Scratch Perry & Mad Professor

WORLDMUSIC/REGGAE/DUB/SKA

80-jarige Lee “Scratch” Perry is niet alleen een van de grondleggers van reggae, hij is ook een van de meest invloedrijke artiesten in de geschiedenis van het genre. Vanavond zal hij samen optreden met Mad Professor, zijn ‘partner in dub’.

Lee “Scratch” Perry is enerzijds een genie, anderzijds een tikkeltje gestoord. Perry werd bekend door ‘Heart of Congos’ (1976), door vele liefhebbers verheven tot een van de beste reggaeplaten ooit gemaakt. Hij nam het op in zijn eigen studio ‘The Black Ark’, die volledig afbrandde. Het typische Ark-geluid bleef altijd zijn handelsmerk: hij stapelde tracks op tot er een soort geruis ontstond.

Vanavond neemt Lee Perry dubproducer Mad Professor mee, waar hij in de jaren tachtig veel mee heeft samengewerkt. Deze Britse producer doet zijn naam eer aan door zijn bijzondere cross-overs van reggae, dub, triphop en psychedelische trance. Mad Professor heeft honderden releases op zijn naam en hij werkte samen met o.a. Sly & Robbie, Beastie Boys, Massive Attack, Horace Andy en Depeche Mode.

De avond is natuurlijk niet compleet zonder Boomshakalak Soundsystem. Zij verzorgen de de pre- en afterparty van de avond. Irie!

 

ENGLISH

At the age of 81, legendary Lee ‘Scratch’ Perry goes on tour again. As part of the Electro-Dubclubbing Tour 2017, the 81 year old eccentric singer, performer and producer and his ‘partner in dub’ Mad Professor will grace the stage of Maastricht’s Muziekgieterij.

Boschstraat 7-9
6211 AS Maastricht
Telefoon 043 - 343 33 37
info@muziekgieterij.nl