Drukkunstmuseum weer open op zaterdagmiddag

Vind achter de gevel van het Drukkunstmuseum een verrassende plek in de binnenstad en ervaar kunst, techniek en industrieel erfgoed. Volg om 14.00 uur met je entreekaartje de gratis rondleiding. Op eigen tempo kan met de audiotour in N/E/D/F.

Het Drukkunstmuseum is meer dan een historische drukkerij met drukpersen en gereedschappen.  Dat techniek en kunst spannende combinaties opleveren is te zien in de collectie historische prenten; hoe werd de ets van Rembrandt en de lithodruk van Toulouse-Lautrec gemaakt? De hedendaagse collectie 'De Wereld van René Glaser' laat fantasiebeelden in veelzijdige grafische technieken zien.  Een apart onderdeel vormt de Regout Drukwerkplaats, waarin de geschiedenis van versiering op aardewerk wordt uitgebeeld. Bij de Koninklijke Sphinx te Maastricht werden rond 1850 serviezen gedecoreerd, door middel van de kopergravure. Wie er in het pand Jodenstraat 22, dat in hartje Maastricht ligt, heeft gewoond en waarom erachter een kapel is gebouwd? Medewerkers van het museum beantwoorden al uw vragen graag! 

het drukkunstmuseum is geopend

voor groepen op afspraak:

het hele jaar door van ma t/m za Reserveren via +31 43 321 63 76 of info@drukkunstmuseum.nl

voor individuele bezoekers:

maart t/m november (m.u.v. augustus) elke zaterdag 13-17 uur en om 14.00 uur een gratis aangepaste rondleiding op vertoon van geldig toegangskaart

Audiotours in N/E/D/F beschikbaar

Toegangskaartjes te verkrijgen bij het museum

 Drukkunstmuseum, historische drukkerij en grafisch atelier

za 29 jul 2017 13:00 - 17:00 Eur.3.50 pp kinderen Eur.2.50
Jodenstraat 22
6211 ER Maastricht
Telefoon +31 (0)43 - 321 63 76
info@drukkunstmuseum.nl