Archief Benefietconcert ‘Vergeet mij niet’

Zondag 23 april 2017 geven Hubert Delamboye, Fenna Ograjensek, Patrice van Ramshorst, Rob Waltmans en Mannenkoor Borgharen Maastricht samen met andere bekende muzikanten uit Limburg een uniek concert in de Maastrichtse Koepelkerk. De opbrengst van dit concert gaat naar Alzheimeronderzoekfonds Limburg. Daarmee steunen de artiesten en gasten direct het wetenschappelijk onderzoek van Mijn Breincoach van Alzheimer Centrum Limburg van Maastricht UMC+. Dementieonderzoek in Limburg vóór Limburgers.

Initiatiefnemer is componist en violist Pierre Colen, jaren nauw betrokken bij de successen van Limburgs Symfonie Orkest (Philharmonie Zuidnederland). Vanuit zijn muzikale achtergrond wil hij iets voor anderen betekenen en aan een oplossing bijdragen voor deze impactvolle hersenziekte. Toen Dré Knols van Mannenkoor Borgharen Maastricht en Rob Waltmans hoorden dat Pierre dit concert wilde organiseren, hoefden zij dan ook niet lang na te denken op de vraag van Pierre om aan dit concert mee te werken. Op 23 april zullen de muzikanten daarom een onvergetelijk concert verzorgen met optredens van onder meer Stéphanie Habets (Voice Kids), Aïcha Cheriff (Winnaar Kunstbende 2016), Slim Vitz Kids (Kumulus Bigband), Hubert Delamboye (tenor), Fenna Ograjensek (sopraan), Patrice van Ramshorst (jazz), Rob Waltmans (organist) en Mannenkoor Borgharen Maastricht.

 

Het goede doel: stimuleren van je hersengezondheid
Hoewel onderzoekers steeds meer te weten komen over dementie, is dementie vooralsnog niet te genezen. Wel komen onderzoekers steeds meer te weten over de oorzaken van de ziekte! Met deze kennis ontwikkelt Alzheimer Centrum Limburg
momenteel Mijn Breincoach. Dit is een preventiecampagne die mensen attendeert op het belang van een goede hersengezondheid, je persoonlijke risicofactoren in kaart brengt en middels een persoonlijk preventief actieplan je ondersteunt bij het verbeteren van hun hersengezondheid.

 

Muzikaal avontuur

Het concert ‘Vergeet mij niet’ is een samenwerking van stuk voor stuk geweldige artiesten uit Limburg die het publiek onder leiding vans Rob en Dré weet mee te nemen naar alle uithoeken van het muzikale spectrum, van klassiek tot jazz en popmuziek. De artiesten zullen met uitdagende en avontuurlijke acts voor jong en oud het podium opkomen. Het belooft daarom een concert te worden vol contrasten. ‘Vergeet mij niet’ vindt plaats op zondag 23 april 2017 van 15.00 tot 17.00 uur | Koepelkerk, Heerderweg 1 in Maastricht |Tickets € 15,- | Kinderticket € 7,50 | Kaarten bestellen, kan via mail: concert@hfl.nl of bel naar (043) 4077 361.

 

Schoolstraat 8
Borgharen-Maastricht
Telefoon 043-3654108
mathy.peters@ziggo.nl