Archief Spaans gipsyconcert in Cellebroederskapel

Zangeres Monica Coronado uit Barcelona wordt begeleid door gipsy flamencogitarist Manito.

De temperamentvolle zangeres Mónica Coronado (Barcelona) heeft samen met gitarist Manito een gepassioneerd en afwisselend concertprogramma met Spaanstalige liederen uit Spanje en Zuid Amerika met flamenco saus onder de titel 'Melodías del Corazón'. In deze voorstelling staat het 'duende' gevoel in de muziek centraal. Wat er op de planken komt is een en al vuur! Mónica Coronado is een echte podiumverschijning. Manito stimuleert zijn gipsy flamencospel haar het onderste uit de kan te halen. Bij de meeste stukken begeleidt Mónica zichzelf op gitaar. Manito speelt naast verschillende gitaren ook andere snaar instrumenten zoals de laúd (Spaanse luit). Monica vertelt ook met flair en humor veel over de nummers in het Nederlands. 

Geluidsfragment 

Mónica en Manito stonden op 2 augustus 2015 voor het eerst samen op de planken. Het bleek een gouden combinatie. Muzikaal vullen ze elkaar perfect aan. Mónica voelt zich als een vis in het water als Manito haar begeleidt. Hij weet met zijn temperamentvolle gitaarspel haar stem naar een hoger plan te tillen. Tijdens de voorstelling speelt Manito ook andere snaarinstrumenten waaronder de láud (Spaanse luit) Een liveoptreden van dit tweetal is altijd puur, vol overtuiging en emotie.

Mónica Coronado zingt met heldere stem haar verhalen die ze verzameld en beleefd heeft in haar zwervend bestaan als muzikant. Bij sommige nummers speelt zij ook gitaar. Haar muziek is golvend, warm, ritmisch en optimistisch van toon. In haar liederen worden onderwerpen als liefde, strijd, maar ook onbegrip in een warme deken gewikkeld. Muziekstromingen zoals flamenco, jazz, pop en Latin zijn haar inspiratiebronnen.

Manito bespeelt de Spaanse gitaar met grote gedrevenheid. Dit instrument is volgens hem een verlengstuk van zijn ziel. Hij speelt naar eigen zeggen 'hoe de sterren staan en de wind waait'. Zijn vurige spel is intuïtief en rijk aan diverse stijlen en invloeden. Zijn naam is een directe verwijzing naar de gitaarlegende 'Manitas de Plata'

Meer info www.monicacoronado.com

Kaarten aan de kassa. U kunt ook reserveren via info@manito.biz of telefonisch 06 - 23259107.
Concert - aanvang 16.00 uur - Toegangsprijs € 10,-