Archief Zweit veur Leid 2018

21 januari is de dag om in de agenda te noteren voor ‘Zweit veur Leid’ editie 2018: hét jaarlijkse hardloopevenement voor het goede doel. Nadere informatie zal spoedig volgen.

Jaarlijks staat Maastricht begin januari in het teken van Zweit Veur Leid. Meer dan 1.000 Maastrichtenaren maken dan hun goede voornemens waar en komen in beweging om meer bewegen om andere mensen te helpen. Samen lopen ze 1, 2 of 3 rondjes van ca. 4 km op een uniek parcours door Maastricht. Dat doet Zweit veur Leid samen met 3 netwerkpartners. Jaarlijks wordt er ‘gezweit’ voor nieuw maatschappelijk succes waar vier ‘leid’ projecten worden bediend met aandacht en financiële middelen. Deze middelen worden bijeengebracht door sponsoren en individuele lopers die ieder 25 euro bijdragen. Stichting Zweit veur Leid en de 3 netwerkpartners zorgen ieder voor zoveel mogelijk sponsoren en lopers. De kosten van de organisatie worden gedragen door de Stichting. Door eigen sponsorwerving en deelname van lopers heeft de Stichting een saldo, dat gelijkelijk verdeeld wordt over de 3 netwerkpartners.

Samen met hun eigen inkomsten keren de netwerkpartners het totale bedrag uit aan de gekozen goede doelen. Er worden geen vergoedingen betaald aan bestuursleden van de Stichting of medewerkers van de netwerkpartners. Het evenement kan gelukkig rekenen op vele vrijwilligers. Elk jaar wordt de totale opbrengst in zijn geheel uitbetaald. De Stichting heeft een kleine reserve ter dekking van eventuele onvoorziene omstandigheden.
Belangrijkste doel is om samen jaarlijks een heerlijk sportief evenement te realiseren met veel deelnemers, een geweldige sfeer en daarmee zoveel mogelijk aandacht en geld voor bijzondere, lokale goede doelen.