Archief Jubileumtentoonstelling III

Kunsthandel galerie Rob van Rijn

‘Nu vooral kalm blijven’ - Deborah de Haas. Tekeningen & schilderijen.

 

25 Jaar geleden kocht kunsthandelaar en galeriehouder Rob van Rijn het monumentale pand Bredestraat 4 in Maastricht. In deze kwart eeuw wisten vele kunstliefhebbers de weg naar de galerie te vinden. Rob van Rijn viert dit jubileumjaar met vier extra tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars. 

In de derde jubileumtentoonstelling worden op de eerste etage van de galerie tekeningen en schilderijen van Deborah de Haas getoond. De tentoonstelling is te bezichtigen van 8 september t/m 13 oktober 2018.

 

Als in een 19e eeuwse Parijse salon vullen de tekeningen van Deborah de Haas (Strijthagen 1958) de galeriemuren van vloer tot plafond. Haar recente tekeningen (aquarelkrijt en inkt op papier) tonen figuren die – enigszins verdwaald – nauwelijks deel lijken te nemen aan de hen omringende wereld. Regelmatig duikt hierin een rode auto op, op weg naar elders. 

Na thema’s als ’ huisvrouwen aan zee’ en ‘flatbewoners in hun natuurlijke omgeving’  wordt in deze tekeningenreeks het thema ‘vluchtgedrag’ uitgediept, een onderzoek met als werktitel: Nu vooral kalm blijven.