Anastasia Kozlova in concert

 Violiste Anastasia Kozlova, bekend van o.a Festival Gooisch Klassiek, speelt het solo programma “Naked Wood”

Het verhaal van één viool. Anastasia bespeelt een Ferdinando Landolfi viool uit 1760, in bruikleen van Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. De klank van het unieke 300 jaar oude instrument inspireerde haar tot het samenstellen van een programma met hoogtepunten uit viool solo repertoire. Aangevuld met verhalen over de instrument en de componisten. 

De viool speelt zelden alleen, er zijn weinig werken geschreven zonder de begeleiding van andere instrumenten. Werken voor solo viool  kenmerken zich door de virtuositeit. 

De puurheid van de klank, de naaktheid van het oude hout geeft een buitengewone sensatie weer van het muziekgeluid. Niet voor niets wordt de vioolklank vergeleken met de menselijke stem. 

 Het programma is een reis langs verschillende toepassingen van het instrument. Van oer klassieke Chaconne van Bach, virtuoze Pagannini, Russische Balalaika van Shchedrin door naar Tango van Piazzolla en Alain Ridout’s verhaal van Ferdinand de Stier. 

Anastasia Kozlova ziet het als haar missie om klassieke muziek op een toegankelijke manier dicht bij de luisteraar te brengen en zodoende mensen te inspireren. 

Dit concert is dan ook bijzonder geschikt, niet alleen voor een geoefende luisteraar, maar ook voor degene die graag een eerste keer een klassiek concert wil bijwonen in een informele sfeer.

Achter De Comedie 1
6211 GZ Maastricht
Telefoon +31 (0) 433 500 935