Gebouw M: cultuurpodium in hartje stad 'te huur'

Eindelijk is het er: een superpodium dat staat te popelen om 'gehuurd' te worden door podiumtijgers, verhalenvertellers, creatieve duizendpoten, filmfanaten, organisatietalenten en kunstenaars in Maastricht. Wat je krijgt? Een blance canvas van 800m² op de Tapijnkazerne in het Stadspark van Maastricht. Voor een prikkie. Het ideale podium voor jouw culturele evenement.

Organiseer en experimenteer zelf
Gebouw M is een ontmoetings- en experimenteerplaats voor iedereen in Maastricht die iets met kunst en cultuur doet. Tot en met medio 2016 kun je dit podium in het Maastrichtse Stadspark huren. Een ruimte die uitnodigt tot experimenteren. Perfect geschikt voor bijzondere locatieproducties. Kun je eindelijk die opzwepende dansvoorstelling, ontroerende expositie of spraakmakende bijeenkomst organiseren. En dat zonder meteen een gat te slaan in je budget, want we vragen echt maar een kleine vergoeding. Belangrijk is wel dat er ook wat te bewonderen valt voor publiek. Gebouw M richt zich speciaal op partijen die actief zijn in de culturele sector en die geen eigen vaste plek hebben, op projectbasis werken of niet structureel georganiseerd zijn. We bieden een podium aan activiteiten die anders niet van de grond zouden komen.

Van militaire loods naar cultuurpodium
Gebouw M maakt onderdeel uit van de Tapijnkazerne, een voormalige militaire kazerne. Toen in gebruik als exercitie ruimte, garage en werkplaats voor militaire voertuigen. Nu een plek waar nieuwe creatieve concepten worden geboren. Het gebouw is niet aangepast voor de nieuwe functie. Wat je ziet is wat je krijgt: 800 vierkante meter vloeroppervlak met een rauwe uitstraling. We willen graag dat zoveel mogelijk partijen de kans krijgen om hun activiteit in Gebouw M te laten landen. Per gebruiker toetsen we of het voorgestelde evenement of project past binnen het concept van Gebouw M.

Kijk snel op de site www.gebouw-m.nl en mail voor meer informatie naar maastricht@gebouw-m.nl