Ambassadeurs gezocht!

Tout Maastricht is op zoek naar deelnemers én ambassadeurs ( 55+) voor de culturele projecten voor ouderen!

Tout Maastricht wil zo veel mogelijk mensen de kans bieden om mee te doen aan kunst en cultuur. Ook wil de organisatie de inwoners van Maastricht stimuleren om hun creatieve talenten te ontdekken en gebruiken. Hierbij richt Tout Maastricht zich niet alleen op kinderen en jongeren, maar ook op ouderen. Vooral op die ouderen, die nu nog te weinig weten wat er zoal gebeurt of die niet mee kunnen/willen doen.

Het helpt daarbij dat Maastricht, samen met vier andere steden, door het Fonds voor Cultuurparticipatie is uitgenodigd voor het programma ‘Age Friendly Cultural Cities’. Met behulp van die regeling kunnen culturele projecten voor ouderen die succesvol blijken te zijn, voor langere tijd worden voortgezet. Tout Maastricht is de aanjager voor deze projecten, die we heel graag samen met senioren in de wijken en buurten willen vormgeven. Hierbij geldt: bent u een senior die actief wil meedenken tijdens het ontwikkelen van en/of deelnemen aan projecten? Meld u dan bij ons aan! 

Tout Maastricht hoopt op deze manier dat steeds meer ouderen al doende ontdekken hoe leuk cultuur is en hoeveel voldoening het geeft om zelf creatief bezig te zijn. Het doel is om eind 2017 een soort ouderen-cultuurfonds te hebben, waar mensen met een goed initiatief kunnen aankloppen voor financiële of praktische hulp.
Ouderen als maker en opdrachtgever: dat zou toch prachtig zijn?

 

Meer informatie over de projecten voor ouderen kunt u vinden op www.toutmaastricht.nl/ouderen.

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Dan kunt u contact opnemen met:
Stichting Tout Maastricht
Vrijthof 25
6211 LE Maastricht.
Tel. 043-8527053