Archief K(r)oningsconcert

De Maastrichtse kamerkoren Quartna en Lingua e Musica hebben de krachten gebundeld en zullen samen met het Collegium Instrumentale uit België een K(r)oningsconcert ten gehore brengen.

 

In het zicht van de naderende Koningsdag hebben de Maastrichtse vocaal ensembles Quartna (o.l.v. Arno Kerkhof) en Lingua e Musica (o.l.v. Patrick Vaessens) hun krachten gebundeld voor een gezamenlijk concert, begeleid door een professioneel orkest, Collegium Instrumentale.
Met twee van de Coronation Anthems van Georg Friedrich Händel spelen ze direct in op het thema K(r)oning. Die anthems werden geschreven voor de kroning van Koning George II van Engeland en Koningin Caroline in 1727, en worden sindsdien bij elke kroningsplechtigheid van een Britse vorst of vorstin ten gehore gebracht, de laatste keer dus in 1953. Daarnaast zingen ze twee stukken van Wolfgang Amadeus Mozart die betrekking hebben op de Hemelse Koning en Koningin, het Te Deum laudamus en het Regina Coeli. Ook de twee stukken van Purcell zijn gericht tot de Hemelse Koning, maar hebben een meer bespiegelend en smekend karakter. Beide ambitieuze ensembles verheugen zich op deze unieke samenwerking, die met nog enkele instrumentale intermezzi garant staat voor een bijzonder en feestelijk concert

 

zaterdag 22 april 2017 om 20:00 uur in de St. Janskerk te Maastricht (NL)

 

zondag 23 april 2017 om 15:00 uur in de St. Quintinuskathedraal te Hasselt (BE)

 

Zie voor meer informatie de bijgevoegde flyer of bezoek onze sites, www.quartna.net of www.lingua-e-musica.nl.

Reserveren kunt u via concerten@lingua-e-musica.nl.

 

Boksdoorn 7
6226 WK Maastricht
Telefoon 043-3250411
info@quartna.net