Archief Dunkirk 12 jaar geweld eng

Het verhaal van Operatie Dynamo, de reddingsactie waarbij honderdduizenden militairen bij Duinkerken werden gered door een samengeraapte vloot van pleziervaartuigen, vissersschepen en andere privéboten

Op zondag 14 januari zal Lumiere samen met Cineville de top 10 beste films van het afgelopen jaar nog één keer op het witte doek vertonen. Dunkirk behoort tot deze top 10.

De Blitzkrieg rukt op, de geallieerden zijn teruggedreven tot op het strand, volledig omsingeld en volslagen weerloos tegen een vijand die bijna anoniem lijkt. Het hele Britse leger dreigt vernietigd te worden nog vóór de oorlog echt is begonnen. Marineschepen kunnen niet dicht genoeg bij het strand komen, de Britse bevolking wordt opgeroepen met hun bootjes te komen helpen. Drie verschillende verhaallijnen zijn door elkaar gevlochten: de weerloze soldaten te land, drie mannen in een plezierjacht ter zee en de bemanning van een Spitfire in de lucht. De Nederlandse cameraman Hoyte Hoytema zorgt voor een verbluffend visueel spektakel waarbij je als kijker midden in de actie lijkt te zitten. De muziek zweept de spanning op als een tikkende klok. 

 

 

Wilhelminasingel 39
6221BE Maastricht
Telefoon 043-8200320 (tijdens de openingsuren)
maastricht@euroscoop.nl
Bassin 88
6211 AK Maastricht
Telefoon 043 - 321 40 80
info@lumiere.nl