Mercury Rising

Een uniek eerbetoon aan Freddie Mercury & Queen

Met tientallen hits is Queen één van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis. Opgericht in de jaren ‘70 door zanger Freddie Mercury, gitarist Brian May, drummer Roger Taylor en later aangevuld met bassist John Deacon.

De band staat bekend om zijn muzikale veelzijdigheid, de gelaagde arrangementen, harmonieën en de krachtige live-optredens. Het optreden tijdens Live Aid in ‘85 werd verkozen tot het beste live-optreden aller tijden.

Frontman Freddie Mercury groeide uit tot een van de populairste rockartiesten en popzangers aller tijden. Mercury had een ongezien stembereik van vier octaven. Zijn extraverte podiumpersoonlijkheid en zijn explosieve optredens waren buitengewoon. De internationale productie Mercury Rising voert het publiek mee naar de hoogdagen van Freddie Mercury & Queen. Hun grootste hits I Want To Break Free, Don’t Stop Me Now, Bohemian Rhapsody, Killer Queen, Now I’m Here… ontbreken niet.

Zanger William Neo (persoonlijke uitnodiging als solist voor het London Symphonic Orchestra, samenwerkingen met o.a. Sylvie Vartan & Johnny Halliday en tournees door Canada, Japan, Zwitserland…) evenaart met gemak het stembereik van Freddie Mercury. Een klassieke operazangeres (sopraan) staat Neo bij tijdens de grootse duetten zoals Barcelona. Vier backing vocals & een strijkkwartet liften de voorstelling omhoog naar een volle klassieke sound, samen met een rock-band (met gitarist, bassist, pianist en drummer). Een aantal songs krijgt een verrassende inkleding met een leuke knipoog naar de video-clips van Queen.

Schouwburg De Domijnen

vr 28 sep 2018 20:00 Ticket € 27.50
Ligne 2
6131 MT Sittard
Telefoon 088-5995600
info@dedomijnen.nl
Mgr. Claessensstraat 2
6131 AJ Sittard
Telefoon 046-4524400
uitbalie@dedomijnen.nl