De Bordenhal - Maastricht

De Bordenhal is het huistheater van Toneelgroep Maastricht. De theaterzaal is niet alleen prachtig gelegen aan de oever van de Maas, het ligt ook op loopafstand van het station en het Onze Lieve Vrouwe Plein (via de loopbrug). Voor en na de voorstellingen kunt u altijd terecht in Café Zuid voor een hapje en een drankje. Bij mooi weer kunt u hier ook aanschuiven op misschien wel het mooiste terras van Maastricht, in elk geval geheel autovrij.

De Bordenhal is ons eigen theater, gevestigd in het voormalige gelijknamige fabriekspand aan de oostelijke oever van de Maas in Maastricht. Het ligt op loopafstand van station Maastricht en het Onze Lieve Vrouweplein (via de loopbrug).  Van 2000 tot 2013 ging onze zaal door het leven als Derlon Theater.

In de Bordenhal, gebouwd omstreeks 1880, is tot ver in de twintigste eeuw serviesgoed met de hand beschilderd. In het kader van de herinrichting van het oude Céramique fabrieksterrein is de hal in 1999 door Jo Coenen verbouwd. Aan de buitenkant is de oorspronkelijke architectuur zoveel mogelijk intact gelaten, binnen verrees een moderne, multifunctionele ‘vlakke vloer’ zaal met 200 zitplaatsen. Kleedruimtes, kantoren, Café Zuid en het terras zijn nieuw aangebouwd.

Plein 1992 15
Postbus 3036 6202 NA Maastricht
Telefoon 043 350 30 50