Archief Humade

Workshop tijdens Designday

New ‘kintsugi’ is een nieuwe repareer techniek voor je porselein geinspireerd op de 15e-eeuwse tijdrovende ‘kintsugi’ techniek.

Het verhaal gaat dat de Japanse keizer niet tevreden was met zijn met nieten gerepareerde porselein uit China. Zo ontstond repareren met goud ‘kintsugi’. Men was zo gecharmeerd dat kostbaar servies kapot werd gegooid en vervolgens gerepareerd met kintsugi.
‘New kintsugi’ van Humade is een nieuwe versimpelde westerse variant van deze prachtige oude met een verbluffend resultaat. Door slordig te lijmen en zo de breuk niet te ontkennen maar juist te benadrukken  ontstaat er een nieuw product wat boven het oorspronkelijke uitstijgt.

Heb jij een beschadigd of gebroken serviesstuk dat je graag wilt repareren? Kom dan naar de workshop ‘New Kintsugi’ van Humade.
Kintsugi is een 15e-eeuwse Japanse techniek waarbij keramiek wordt gerepareerd met goud. Humade bedacht hierop een verbluffend mooie hedendaagse variant. Door een breuk met New Kinstugi te lijmen en juist te benadrukken, wordt je serviesstuk ineens een prachtig nieuw object dat boven het oorspronkelijke uitstijgt.
Heb je zelf geen gebroken keramiek? Geen nood: voor €5,- kun je ter plekke een stuk uitkiezen en hiermee aan de slag.

Kosten: €12,50 p.p. ; €5,- extra als je zelf geen gebroken servies mee hebt
Aanmelden: info@humade.nl
Tijden: zaterdag 12.00-17.30 uur en zondag 12.00-16.30 uur doorlopend