Archief Corrie van Binsbergen/Stichting Brokken - Dansen op een glazen plafond

Het glazen plafond staat voor begrenzing en vooroordelen. Maar net zo goed is een glazen plafond doorzichtig en breekbaar.

Vandaar op het podium: tien eigenzinnige vrouwen. Corrie van Binsbergen werkte eerder samen met schrijvers als Remco Campert, Kees van Kooten en Dimitri Verhulst. In CCHA trad ze meermaals op met Toon Tellegen en Josse De Pauw. Ze heeft inmiddels een patent op voorstellingen waarbij literatuur en muziek op een unieke manier samenvloeien.

Griet Op de Beeck leest voor uit haar nieuwe verhalenbundel die voorjaar 2016 verschijnt. Over mensen in een soort stilstand, de stilte van voor het stormen, de stilte die al zo lang duurt dat er iets ontploft. Slamkampioene Ellen Deckwitz nodigt de musici uit tot puntige improvisaties. Ook singer-songwriter Hannelore Bedert laat zich niet in een hokje duwen. Van Binsbergen componeert hierbij een muzikaal scenario als een 'film voor de oren'.

Dansen op een glazen plafond omschrijven is niet van de poes. Laten we het alvast zo proberen: verrassend en veelkleurig 'variété’ waarin tien vrouwen met open geest een poëtisch muzikale kijk bieden op de zin en onzin van het bestaan.