Your Name

De alweer vijfde film van de nieuwe koning op de Japanse animatie-troon is een visueel meesterwerk: een hartveroverend poëtisch verhaal over verwisselde identiteiten na een meteorietenregen.

Twee tieners, woonachtig op heel verschillende plekken in Japan, ontdekken op een morgen dat ze in elkaars lichaam zijn terechtgekomen. Taki woont in Tokyo en verdient na school bij als ober in een restaurant. Op het platteland helpt de eveneens schoolgaande Mitsuha haar grootmoeder in haar bedrijfje. Na de eerste verwisseling worden ze regelmatig wakker in elkaars lichaam. Verward in het begin, en niet in staat om de naam te onthouden van de ander, vinden ze gaandeweg manieren om met elkaar te communiceren. De film draait om empathie en invoelingsvermogen, en het vinden van je plek in de wereld. De twee tieners wisselen weliswaar van geslacht en identiteit, maar blijven grotendeels zichzelf en leren daarnaast zich in te leven in de ander. Een meeslepende, hyperrealistisch getekende animatiefilm, vol details en prachtig van kleur. (av)

Makoto Shinkai, 2016 | 106 minuten | Japan | Japans, Chinees | 2 november 2017 | Nederlands | Nederlandse première

ENGLISH

This highly original animation film balances elements of drama and science fiction as it intertwines the destinies of two teenagers.

Mitsuha and Taki are two total strangers living completely different lives. But when Mitsuha makes a wish to leave her mountain town for the bustling city of Tokyo, they become connected in a bizarre way. She dreams she is a boy living in Tokyo while Taki dreams he is a girl from a rural town he's never been to. What does their newfound connection mean? And how will it bring them together?

Lumière Cinema Maastricht

zo 19 nov 2017 21:20 Ticket English subtitled
wo 22 nov 2017 16:45 Ticket
Bassin 88
6211 AK Maastricht
Telefoon 043 - 321 40 80
info@lumiere.nl