Archief Train to Busan - English subtitled grof taalgebruik 16 jaar eng

Zombies bedreigen de inzittenden van een hogesnelheidstrein in deze spectaculaire Zuid-Koreaanse blockbuster die horror, melodrama en sociaal commentaar op imponerende wijze combineert.

Hoofdpersonage Seokwoo is een workaholic die zijn carrière altijd voorrang heeft gegeven op zijn gezinslezen. Als hij een schoolvoorstelling van zijn dochtertje Sooan mist, voelt hij zich desalniettemin dermate schuldig dat hij toegeeft aan Soaans wens om haar moeder op te zoeken in Busan. Terwijl vader en dochter aan boord van de hogesnelheidstrein van Seoul naar Busan stappen, verspreidt zich in het hele land een zombievirus.

Het succes van televisieseries THE WALKING DEAD en LES REVENANTS laat zien dat het zombiegenre nog altijd populair is. Net als zombiegrootmeester George A. Romero (NIGHT OF THE LIVING DEAD) weet TRAIN TO BUSAN horror te combineren met een kritische kijk op de samenleving. Waar Romero in de jaren zestig het consumentisme hekelde, richt regisseur Sang-ho Yeon zijn pijlen op de individualisering van de samenleving.

Bassin 88
6211 AK Maastricht
Telefoon 043 - 321 40 80
info@lumiere.nl