Archief The Uncertainty Has Settled met Q&A Marijn Poels

Documentaire die inspeelt op de gevoeligheid en taboes rondom klimaatverandering en energiebeleid. In 2017 bekroond met de prijs voor beste documentaire op het Berlin Independent Film Festival.

In THE UNCERTAINTY HAS SETTLED gaat filmmaker en activist Marijn Poels op zoek naar het verhaal achter ons huidige klimaatbeleid. Hij filmt in Duitsland, waar kleine boeren gebukt gaan onder allerlei Europese bureaucratische regels. Ze leveren geen aardappels, vlees of melk, maar zijn verworden tot gesubsidieerde producenten van windenergie en biogas.

Marijn zet dan ook vraagtekens bij het huidige klimaatbeleid en snijdt daarmee een controversiële discussie aan. In zijn zoektocht naar antwoorden bezoekt hij invloedrijke wetenschappers in New York, Londen, Stockholm en Hamburg. Het klimaat verandert, maar wordt het nu warmer of kouder? Drijft CO2 de temperatuur, of is er iets anders aan de hand? Wat is nou de ideale temperatuur voor onze wereld? In een tijd waarin klimaatverandering Big Business is geworden, is THE UNCERTAINTY HAS SETTLED een pleidooi voor kritisch en zelfstandig nadenken.

Marijn Poels, Nederland, 2017 | 90 min. | Engels, Duits & Nederlands gesproken, Engels ondertiteld.


Let op: deze film wordt vertoond met Engelse ondertiteling. De voorstelling wordt bijgewoond door regisseur Marijn Poels en gevolgd door een nagesprek.

Q&A net Marijn Poels
In samenwerking met Green Office Maastricht organiseert Lumière de filmvoorstelling van de film The Uncertainty has Settled, in het kader van de Sustainability Week. Regisseur Martijn Poels is aanwezig voor een nagesprek. 

In aanloop naar Earth Day organiseert Green Office Maastricht ook dit jaar opnieuw de Sustainability Week. Een week vol events, workshops en lezingen over duurzaamheid. Bekijk ook de andere events die worden georganiseerd in het kader van de Sustainability Week.

Bassin 88
6211 AK Maastricht
Telefoon 043 - 321 40 80
info@lumiere.nl