The Other Side Of Hope grof taalgebruik discriminatie geweld

In zijn bekende minimalistische stijl vertelt Kaurismäki een verhaal over de vriendschap tussen een Syrische vluchteling en een restauranteigenaar. Een droogkomische film over gewone mensen met compassie.

Lange, statisch gedraaide scènes, uitgestreken gezichten, gortdroge humor en dialogen, een nostalgisch uiterlijk. Zes jaar na LE HAVRE is de Finse arthouse-favoriet Kaurismäki terug met dit kleine, menselijke verhaal rond een grote maatschappelijke kwestie. De Syriër Khaled is de oorlog in Aleppo ontvlucht op een vrachtschip met kolen. Eenmaal beland in Finland vraagt hij, zoals een keurig burger dat doet, asiel aan. Als dat wordt afgewezen, duikt hij onder in de illegaliteit en belandt hij uiteindelijk in het restaurant The Golden Pint. Eigenaar Wikstrom is een voormalig handelsreiziger in t-shirts die na de verkoop van zijn waar en de scheiding van zijn vrouw een nieuw bestaan wil opbouwen als restaurateur. Khaled wordt opgenomen in de kleine gemeenschap van het restaurant. De pogingen van Wikstrom om The Golden Pint tot leven te wekken - van gehaktballen tot sushi - zijn hilarisch en maken de film gaandeweg steeds vrolijker.

THE OTHER SIDE OF HOPE is in essentie een verhaal over mededogen, hoop en menselijkheid. Over mensen die zonder grote woorden gewoon het vanzelfsprekend goede willen doen. Een film waar je, ondanks de zware onderliggende thematiek, zo maar een goed gevoel van zou kunnen krijgen.

Lumière Cinema Maastricht

di 30 mei 2017 18:30 Ticket
Bassin 88
6211 AK Maastricht
Telefoon 043 - 321 40 80
info@lumiere.nl