Archief Paterson grof taalgebruik 6 jaar eng

Jim Jarmusch toont zich opnieuw de meester van de onthaasting in dit liefdevolle portret van buschauffeur Paterson, die in het gelijknamige stadje Paterson een rustig en goed leven leidt.

Op zondag 14 januari zal Lumiere samen met Cineville de top 10 beste films van het afgelopen jaar nog één keer op het witte doek vertonen. Paterson behoort tot deze top 10. 

Paterson staat iedere ochtend om zes uur op, gaat met zijn lunchtrommeltje naar de bus, rijdt zijn busroute, keert om zes uur 's avonds terug naar zijn vrouw Laura, laat zijn Engelse bulldog Marvin uit en drinkt een biertje in de lokale stamkroeg. In rustige momenten schrijft hij gedichten, die hij alleen voorleest aan Laura. Het wordt allemaal gepresenteerd zonder enige ironie. Paterson accepteert zijn leven zoals het is en observeert met liefde en mededogen zijn medemensen. Pas als hij met zijn bus een ongeluk meemaakt, komt er spanning in zijn leven.

ENGLISH

The new film by Jim Jarmusch ('Down By Law', 'Only Lovers Left Alive') is a wry comedy about a working class poet in a small New Jersey town who practises his craft amidst the quiet magic of everyday life.

Bassin 88
6211 AK Maastricht
Telefoon 043 - 321 40 80
info@lumiere.nl