Archief Manchester By The Sea grof taalgebruik 12 jaar geweld

Winterse familietragedie over een man die na de dood van zijn broer onverwacht de voogdij over diens vroegrijpe tienerzoon krijgt toegewezen. Met een intense hoofdrol van Casey Affleck, die hiervoor onlangs bekroond werd met de Golden Globe én de Oscar voor beste acteur.

Lee is klusjesman in Boston. Zijn verleden in Manchester by the Sea, waar zijn broer als visser werkte, heeft hij achter zich gelaten. Hij leeft teruggetrokken in zijn eigen wereld van kapotte gootstenen, verstopte toiletten en af en toe een vechtpartij in de kroeg. Door de dood van zijn broer wordt hij gedwongen de rol van opvoeder op zich te nemen. Dat gaat hem niet goed af, ook omdat hij opnieuw geconfronteerd wordt met een tragedie uit zijn verleden. Langzaam wordt duidelijk wat er is gebeurd, en waar Lee's enorme schuldgevoel vandaan komt.

MANCHESTER BY THE SEA is de veelgelauwerde derde film van de Amerikaanse scenarioschrijver en filmmaker Kenneth Lonergan (YOU CAN COUNT ON ME, MARGARET). Net als in zijn eerdere werk laat Lonergan zien dat zwaarmoedigheid en humor best met elkaar te combineren zijn. 

 

ENGLISH
Lee Chandler is a brooding, irritable loner who works as a handyman for a Boston apartment block. One damp winter day he gets a call summoning him to his hometown, north of the city. His brother's heart has given out suddenly, and he's been named guardian to his 16-year-old nephew. As if losing his only sibling and doubts about raising a teenager weren't enough, his return to the past re-opens an unspeakable tragedy.

 

Bassin 88
6211 AK Maastricht
Telefoon 043 - 321 40 80
info@lumiere.nl