Lumière maakt vliegende start tijdens het Grand Opening Festival

Ruim 8500 bezoekers genoten binnen twee weken van avant-premières, filmconcerten, klassiekers en meet&greets in de nieuwe multifunctionele zalen tijdens Lumière’s Grand Opening Festival. Ook het gloednieuwe restaurant café, dat geroemd wordt om de sfeervolle inrichting, draait sinds de opening op volle toeren. Lumière is klaar voor de toekomst.

Lumière Grand Opening Festival

De Maastrichtse actrice Hadewych Minis gaf op zaterdag 15 oktober het startschot van het Grand Opening Festival. De volledig uitverkochte publieksopening werd gevierd met de avant-première van Cannes-sensatie TONI ERDMANN. Daarna volgde een indrukwekkende reeks klassiekers met TAXI DRIVER en de HEIMAT 1 marathon. Componist Kevin Toma schreef ter ere van het 40-jarig bestaan van Lumière een nieuwe filmscore bij de film THE GENERAL en The B-Movie Orchestra speelde als eerste band in de filmzalen.

 

Meet&greets

De allerjongste bezoekers van Lumière vierden tijdens de herfstvakantie de kinderopening tijdens Cinekid festival. De geliefde kinderboekenschrijver Paul van Loon opende het nieuwe gebouw voor 160 kinderen in een uitverkochte premièrezaal. De Vlaamse steractrice Barbara Sarafian presenteerde haar nieuwe komedie VINCENT. Het festival werd op maandag 31 oktober afgesloten met de Limburgse première van EEN ECHTE VERMEER in aanwezigheid van regisseur Rudolf van den Berg, filmproducent Reinier Selen en actrices Lize Feryn en Dewi Reijs.

 

Lumière Restaurant Café

 Lumière’s restaurant café is vanaf de opening een groot succes. In de centrale hal van de oude energiecentrale is een monumentaal restaurant café met 150 zitplekken en uitzicht over de binnenhaven van het Bassin. De inrichting door Dorine de Vos, voormalig eigenaar en art director van Hotel New York in Rotterdam en Villa Augustus in Dordrecht, en Rosie Stapel maakt Lumière Cinema Restaurant Café tot een ontmoetingsplek met grootstedelijke uitstraling.

 

Bassin 88
6211 AK Maastricht
Telefoon 043 - 321 40 80
info@lumiere.nl