Archief La Ch'tite Famille grof taalgebruik 9 jaar eng

Hilarische komedie van Dany Boon (Bienvenue Chez Les Ch’tis) over een gevierde Parijse designer die zijn eenvoudige afkomst altijd heeft ontkend, maar ingehaald wordt door de waarheid

De Ch’tis leven in het uiterste noorden van Frankrijk. Volgens de rest van het land zijn ze lomp en hebben ze geen beschaving. Bovendien spreken ze een dialect dat geen hond verstaat.

Valentin D. is een bekende ontwerper van minimalistische meubels. Hij komt uit Noord-Frankrijk, maar heeft de Ch’ti in zichzelf begraven onder een laag Parijse zelfvoldaanheid. Als bij de opening van een tentoonstelling zijn familie opduikt, als verrassing, wordt hij op onaangename wijze geconfronteerd met zijn afkomst.
Na BIENVENUE CHEZ LES CH’IS is dit de tweede film van Dany Boon waarin het Noorden het opneemt tegen de rest van Frankrijk. Voor liefhebbers van kluchtige humor en een avond onbekommerd lachen. (gz)


Dany Boon, Frankrijk, 2018 | 107 min. | Frans & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. | Met Dany Boon, Line Renaud, Laurence Arné, Valérie Bonneton, Guy Lecluyse.

 

Bassin 88
6211 AK Maastricht
Telefoon 043 - 321 40 80
info@lumiere.nl