Archief Have A Nice Day

Intelligente en spannende animatie-thriller voor volwassenen, waarin een gestolen tas met veel geld erin een grote rol speelt en klungelige hoofdrolspelers een spoor van bloed achterlaten.

De verloofde van onderwereldfiguur Xiao Zhang heeft een mislukte chirurgische ingreep ondergaan. Om een hersteloperatie te bekostigen, pikt Xiao een tas met geld van zijn kompaan, terwijl ze op weg zijn naar hun baas. Het nieuws van deze stuntelige actie verspreidt zich natuurlijk razendsnel onder de criminele collega’s, gevolgd door een nachtelijke klopjacht op de dief.

Deze unieke Chinese animatiefilm bevat talloze verwijzingen naar hedendaagse bekendheden, de popcultuur en de politiek, de globalisering en het kapitalisme. Een Chinese release werd lang tegengehouden, maar onlangs werd de film in een gecensureerde versie alsnog uitgebracht. In Nederland is de ongecensureerde versie te zien: gevat, cynisch en met onderkoelde humor die liefhebbers van Tarantino en de Coen-broers zeker zal aanspreken. (av)

Bassin 88
6211 AK Maastricht
Telefoon 043 - 321 40 80
info@lumiere.nl