Archief Daphne grof taalgebruik drugs 12 jaar eng

De 31-jarige Daphne heeft niemand nodig en leidt een hedonistisch leven. Als ze getuige is van een steekpartij, wordt ze gedwongen na te denken over haar leven. Een karakterstudie van een jonge vrouw die er achter komt dat je niet zo maar achteloos door het leven kunt rollen.

Het leven van jonge volwassen vrouwen is onderwerp van meerdere tv-series en films. DAPHNE heeft er verwantschap mee, en dan meer met de serie GIRLS dan met de filmtrilogie rond Bridget Jones. Het titelpersonage is kok in een Londens restaurant en staat cynisch in het leven. Onafhankelijk en schijnbaar onaantastbaar vult ze haar vrije tijd met drank, recreatieve drugs en gelegenheidsseks. Ook een steekpartij in een supermarkt, die ze van dichtbij meemaakt, lijkt aanvankelijk van haar af te glijden. Na verloop van tijd blijkt het voorval Daphne echter meer te doen dan ze voor mogelijk achtte. Het is de aanleiding eens goed in de spiegel te kijken. 

 

ENGLISH

Londoner Daphne is 31, too young to settle, too old to live aimlessly. Long nights, drink and a variety of lovers form a welcome distraction from the question: what do I want? 

Hectic days and late nights. Londoner Daphne is caught up in the daily rush of her restaurant job, and a nightlife kaleidoscope of new faces. She is strong, funny, and acerbic but deep down she is not happy. Stuck in a rut, she can't move forward. When she saves the life of a shop keeper, stabbed in a failed robbery, the impenetrable armour she wears to protect herself begins to crack and Daphne is forced to fight against the inevitability of a much needed change in her life.

Bassin 88
6211 AK Maastricht
Telefoon 043 - 321 40 80
info@lumiere.nl