Archief CineSud | Limburg & Film: SHIFT Film Festival 2017

Donderdag 16 tot en met zondag 19 november presenteert CineSud de derde editie van het SHIFT Film Festival. Kijk naar de beste (korte) films, vier een feestje, bezoek de filmcampus, volg masterclasses of ontdek de virtual reality cinema. Maak je eigen verhaal!

SHIFT Film Festival:

  • Ontmoet de filmmakers van morgen
  • Laat jezelf zien op hét podium voor nieuw filmtalent
  • Ontdek de trends van nu én van de toekomst
  • Doe mee aan de unieke filmcampus met persoonlijke coaching
  • Bezoek de virtual reality cinema

Na het succes van vorig jaar presenteert CineSud dit jaar een nog imposanter programma tijdens het SHIFT Film Festival. Naast de jaarlijks terugkerende elementen, zoals de virtual reality cinema en de CineSud Talent première, is er dit jaar ook een filmcompetitie mét jury voor korte films, organiseren we de filmcampus en is er een masterclass Spelregie. Special guests zijn onder meer regisseur Remy van Heugten (Gluckauf), filmmaker Ben Verbong (Het Meisje met het Rode Haar), Norbert ter Hall (A’dam – E.V.A.), Jos Arthursen (NPO3 Lab), Martijn Winkler (voorzitter Dutch Directors Guild), Stijn Bouma (Lejla) en vele anderen! 

Programma
Het complete programma van het SHIFT Film Festival vind je hieronder. Enkele highlights zijn de openingsavond met als special guest Ben Verbong, een talk van Martijn Winkler (voorzitter van de Dutch Directors Guild), de Limburgse première van de korte film Kalinka van Remy Kooi, de première van CineSud Talent, de tweedaagse Filmcampus en de masterclass Spelregie. Nieuw dit jaar is de filmcompetitie, waarin 19 films strijden om de felbegeerde Best Newcomer Award. De jury bestaat uit Ben Verbong, Freek Huijs en Floris Parlevliet.

GRATIS: Lounge Corner en Virtual Reality cinema

Op donderdagavond en vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 21.00 uur kun je gratis de lounge-corner bezoeken in de foyer tussen zaal 4 en 5 in Lumière Cinema. Er zijn acht films geselecteerd voor de Virtual Reality Competitie. Ook kun je in onze Lounge Corner gratis kijken naar films die buiten competitie draaien.

Praktisch en tickets
SHIFT Film Festival (SFF) vindt plaats van 16 tot en met 19 november in Lumière Cinema in Maastricht. Tickets zijn verkrijgbaar in passe-partout vorm, maar ook voor losse onderdelen of filmblokken. Je vindt de mogelijkheden voor tickets vanaf medio september onder de programma-tabel hieronder. Tickets voor losse programma-onderdelen zijn verkrijgbaar vanaf €4. Earlybird-tickets zijn verkrijgbaar tot en met 31 oktober, daarna geldt het reguliere tarief. Leden en vrienden profiteren van kortingen oplopend tot 35%. Koop je via ons platform tickets, dan profiteer je van voordelen en kortingen. Dagverkoop aan de kassa enkel tegen regulier tarief. Extra voordeel: koop je een ticket voor de Filmcampus dag 1 en 2, dan kun je eveneens gratis naar de kortfilmblokken en de CineSud Talent première. Met een passe-partout heb je toegang tot alle programma-onderdelen behalve de Filmcampus dag 2 en de Masterclass Spelregie.

Uitverkocht
De tickets voor de voorpremière van de CineSud Talent films zijn uitverkocht. Wil je op de reservelijst? Mail dan naarcommunicatie@cinesud.nl. Je krijgt uiterlijk één dag van te voren bericht indien er nog plaatsen vrij zijn gekomen.

Lid zijn = gratis!

Als lid* van CineSud ontvang je een aparte uitnodiging waarmee je gratis naar de openingsavond, de CineSud Talent première en het filmfeest kan. Heb je vragen over de tickets of een lidmaatschap? Mail dan naar info@cinesud.nl.

* geldt vanaf een basic-account. 

Dag 1 - donderdag 16 november

20:00 - 21:30
Opening SHIFT Film Festival incl. première Kalinka
21:30 - 00:00
Borrel

Dag 2 - vrijdag 17 november

11:00 - 17:00
Filmcampus: dag 1 - openbare talks, presentaties en discussies
18:15 - 19:30
Film selection 1 incl. Q&A en special guest
20:00 - 22:00
CineSud Talent 2017 voorpremière
22:00 - 01:00
Filmfeest

Dag 3 - zaterdag 18 november

10:00 - 17:00
Masterclass: Spelregie (dag 1)
10:00 - 17:00
Filmcampus: dag 2 - persoonlijke coaching
18:30 - 20:00
Film selection 2 incl. prijsuitreiking

Dag 4 - zondag 19 november

10:00 - 17:00
Masterclass: Spelregie (dag 2)

16 & 17 november van 14.00 - 21.00 uur: GRATIS (VR-)films!

14:00 - 21:00
Lounge Corner - gratis Virtual Reality- en Out of Competition films!
Bassin 88
6211 AK Maastricht
Telefoon 043 - 321 40 80
info@lumiere.nl