Archief Chez Nous grof taalgebruik discriminatie 12 jaar geweld

In dit gepassioneerde politieke pamflet valt een jonge vrouw voor de verleiding van het rechts-populistische gedachtengoed.

Wijkverpleegkundige Pauline zorgt in haar eentje voor haar twee kinderen en haar oude vader.Ze beschouwt zichzelf als links en kan prima overweg met de moslimgemeenschap in de buurt.Ze is kundig, toegewijd en populair en past daarmee perfect in het profiel van gemeenteraadslid.Als een lokale arts haar benadert voor zijn rechts-populistische partij, stemt ze aarzelend toe.Inmiddels is haar vroegere vriendje Stanko weer opgedoken. Overdag lijkt hij zachtaardig en goedmoedig, maar 's nachts gaat hij op pad om mensen in elkaar te slaan. De goedlachse, naïeve Pauline wordt langzaam meegetrokken in een wereld die zich voedt met angst, vijandbeelden en tegenstellingen. Gaandeweg wordt ze zich bewust van haar rol als marionet.

Regisseur Belvaux gaat er met gestrekt been in, waarschuwend voor het reactionair populisme van deze tijd. Een film die vlak voor de verkiezingen van Frankrijk zeer relevant is en tot nadenken stemt. 

Bassin 88
6211 AK Maastricht
Telefoon 043 - 321 40 80
info@lumiere.nl