Archief Workshop Schrijven over natuur

Natuur is het thema in de Boekenweek. Wie durft de natuur om zich heen – binnen of buiten de stad - te beroeren met de pen?

Van 1946 tot 1955 maakte de grote schrijver Nescio (De uitvreter, Titaantjes) aantekeningen van zijn tochten die werden gebundeld onder de titel Natuurdagboek. In het begin noteerde hij vooral wat hij zag, later beschreef hij de landschappen die aan hem voorbij trokken. Regelmatig was hij te vinden in Zuid-Limburg. Hij schreef over de heuvels en de panorama’s, de gele akkers van bloeiend koolzaad en de dorpen in de diepte en kerken op bergen. 

Schrijfdocent Emile Hollman (Centre Céramique/Kumulus, Schrijfschool) verzorgt een Schrijfworkshop bij Centre Céramique. Deelnemers kunnen voor 14 maart 12.00u hun verhaal, hoofdstuk, brief, column, lied, gedicht over natuur mailen naar emilehollman@gmail.com Wie alleen maar ideeën heeft en wil weten hoe die met de pen te verzilveren, kan met lege handen komen. Aanmelden via: klantenservice@maastricht.nl 

 

Vrijdag 16 maart 2018 | 14:00 tot 16:00 uur | Centre Céramique | Prijs: € 5. Leden-prijs: € 4,50 voor bibliotheekleden (korting alleen tijdens voorverkoop).

Avenue Céramique 50
6221 KV Maastricht
Telefoon 043 - 350 5600
mail@maastricht.nl