Archief Fotografiedag in Centre Céramique

Workshop fotografie en aansluitend een rondleiding door de tentoonstelling 'Eendagsvliegen'.

Rondleiding door tentoonstelling ‘Eendagsvliegen’ door fotograaf Franco Gori 
15.00u – 16.00u

De Italiaans-Limburgse fotograaf Franco Gori leidt u rond door zijn tentoonstelling ’Eendagsvliegen’.  Franco (Lucca, 1952) is bij het publiek vooral bekend  door zijn werk voor Dagblad de Limburger.  In ‘Eendagsvliegen’ worden bijna 100 krantenfoto’s van Franco geëxposeerd. Typerend voor zijn werk is dat hij, hoe zwaar een situatie ook is, in zijn beelden altijd naar hoop zoekt, naar kracht.  Of, zoals Franco zelf zegt: “kommer, humor en vleugjes magie zijn overal in de samenleving aanwezig”. De tentoonstelling laat niet alleen een honderdtal intrigerende foto’s zien, maar vertelt tegelijkertijd een verhaal van de lichtheid van het Limburgse bestaan en is een ode aan de regiofotografie.

Deelname (incl. kop koffie/ thee bij Coffeelovers) 5,00 ( 4,00 voor bibliotheekleden, korting alleen in voorverkoop). Aanmelden via klantenservice@maastricht.nl of 043- 350 5600.


Voor wie zelf graag en serieus fotografeert en het mooi zou vinden als zijn foto onderdeel wordt van een tentoonstelling 
in Centre Céramique, is er die zaterdag een workshop.

Fotobespreking/ workshop over het thema Barmhartigheid
13.30u- 16.30u 

In het voorjaar van 2018 organiseren Fomaas (vereniging van fotoclubs uit Maastricht) en Centre Céramique een wedstrijd èn tentoonstelling voor amateurfotografen uit héél Limburg. Het thema van de tentoonstelling is barmhartigheid, in de breedste zin van het woord. Ben jij de fotograaf die juist die ene geweldige foto maakt, en wil je dat jouw foto tentoongesteld wordt in Centre Céramique?
Meld je aan via www.fomaas.nl

Avenue Céramique 50
6221 KV Maastricht
Telefoon 043 - 350 5600
mail@maastricht.nl