Boekenweek 2017

Het thema van de 82e Boekenweek 2017 is: Verboden vruchten

Zoals voorafgaande jaren presenteert Centre Céramique in samenwerking met Maastricht Boekenstad een programma rondom de Boekenweek.

Boekenweekgeschenk
Herman Koch schrijft het Boekenweekgeschenk. 
Tijdens de Boekenweek ontvangen de klanten het gratis in de boekwinkel bij besteding van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. 

31 maart

Viering van de Boekenweek in Maastricht met de bekende schrijfster Heleen van Royen, die in haar romans het boekenweekthema veelvuldig aan de orde stelt.

In het kader van de Boekenweek 2017 is Heleen van Royen te gast in Centre Céramique. 
Samen met collega schrijver Ronald Giphart praat ze over het thema van Boekenweek 2017: verboden vruchten. Wel willen, niet mogen, toch doen, zowel in het leven als in de letteren.

Een aangeklede avond over het ongeoorloofde verlangen in ieder mens, bekeken vanuit de literatuur, het schrijverschap en uw eigen beleving. 
Voordracht en interview onder leiding van Frans Pollux,smeuïge scène tussen man en vrouw door Esther de Koning en Stan Ras. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het jonge jazz talent Babs van Bree en band afloop boekverkoop en signeersessies.

Heleen van Royen debuteerde in het jaar 2000 met de De Gelukkige Huisvrouw en schreef de bestsellers De Godin van de jacht en De Ontsnapping. 
Twee theaterstukken en de verfilming in 2010 trokken meer dan een half miljoen bezoekers. 
Haar laatste roman is getiteld Hartsvriendin, een roman als zedenschets van het huisvrouwenbestaan anno 2013 waarin aardig wat te lachen valt over de sneuheid der dingen. 
In februari 2017 gaat de documentaire Het Doet Zo Zeer in première, die Heleen over haar dementerende moeder maakte.

Ronald Giphart schreef tijdens zijn werk als nachtportier zijn debuutroman Ik ook van jou, bekroond met Het Gouden Ezelsoor. 
Daarna volgden de romans Giph, Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen en Troost. Verschillende van zijn boeken zijn met veel succes verfilmd. 
Ook schreef Ronald culinair-literaire werken zoals Keukenprins en in samenwerking met Jonnie Boer het boek: Eten, drinken en slapen.
Onlang verscheen de achtste roman van Giphart genaamd Lieve. ”Hoe verder je leest, hoe interessantere literatuurLieve wordt: de vakman Giphart lijkt zich heerlijk te hebben laten meevoeren door alle ingewikkeldheid die dit verhaal nodig had” (NRC - Thomas de Veen)


Centre Céramique Maastricht

za 25 mrt 2017
t/m 02 apr 2017
09:00
vr 31 mrt 2017 20:00 - 22:30 Ticket Prijs: € 12,50 Leden-prijs: € 10,00
Avenue Céramique 50
6221 KV Maastricht
Telefoon 043 - 350 5600
mail@maastricht.nl