Archief Salva Sanchis / Kunst/werk - Radical Light

Voor Radical Light gaat choreograaf Salva Sanchis in dialoog met de muziek van Senjan Jansen en Joris Vermeiren.

Onder de naam Discodesafinado brengen de twee geluidsontwerpers minimale techno met experimentele elektronica, ze maken een mooi pointillistisch palet van microgeluiden, zowel ritmisch als contemplatief, onbegrijpelijk en aanstekelijk.

Radical Light is een choreografie volledig opgebouwd rond het muzikale concept van 'puls'. Het is rechtuit dans, gelaagd en onversneden. In Radical Light flirten dans en muziek met elkaar rond een gedeelde puls. Het is een uur lang compromisloze dans en geluid tegen 120 beats per minuut. Het is meteen één van de beste dansvoorstellingen die we de afgelopen jaren zagen, een schitterende choreografie op een fantastische soundtrack, gedanst door heerlijke dansers.

De Spaanse choreograaf Salva Sanchis maakte deel uit van de eerste lichting afgestudeerden van P.A.R.T.S., de dansschool die Anne Teresa De Keersmaeker in 1995 oprichtte. Hij danste bij Rosas, maakte samen met De Keersmaeker enkele voorstellingen: Desh en Raga for the Rainy Season / A Love Supreme. Daarnaast maakte hij zijn eigen werk. Momenteel pendelt hij tussen Barcelona en Brussel.

Credits
Choreografie: Salva Sanchis
Dans: Inga Huld Hakonardottir, Peter Savel, Stanislav Dobak, Thomas Vantuycom, Salva Sanchis
Muziek: DiscodesÒafinado door Joris Vermeiren en Senjan Jansen

www.kunst-werk.be