Archief Opening Robin de Puy Randy, Beating around the Bush Episode #5 en Making Money For my Friends

Tentoonstellingsprogramma

Robin de Puy Randy
In 2015 doorkruist portretfotografe Robin de Puy (1986) Amerika op de motor. Tijdens deze reis ontstaat er een intiem portret in tekst en beeld van zowel haarzelf als van de geportretteerden. In Ely, Nevada ziet ze Randy. Hij fietst voorbij - snel - maar in die split second dat ze hem ziet, is de beslissing gemaakt: De Puy wil weten wie dit jongetje is. Een aantal dagen later verlaat ze het stadje en dat was het - althans, dat leek zo. Eenmaal terug in Amsterdam schiet Randy af en toe door haar hoofd. Het is onmogelijk het te laten bij dat ene gemaakte beeld. Eind 2016 - inmiddels is ze Fotograaf des Vaderlands- zoekt de Puy hem opnieuw op, daarna nog een keer in februari 2017 en vervolgens weer een keer in mei 2017. Ze keert hem binnenste buiten, kijkt naar hem, staart naar hem en hij laat het toe. In het Bonnefantenmuseum presenteert Robin de Puy dit portret van Randy in de vorm van een installatie bestaande uit foto en film.

 

Beating around the Bush Episode #5  Old Masters never die
Beating around the bush is het tentoonstellingsprogramma waarmee het Bonnefantenmuseum sinds 2014 op onderzoekende wijze zijn collectie presenteert. In verschillende episodes worden zowel de vaste waarden als de 'stille reserve' van de collectie in een dialoog gebracht met nieuwe en voorgestelde aankopen. Daarnaast functioneren interventies in de vorm van kleine solopresentaties als spiegels waarin nieuwe inhoudelijke inzichten en perspectieven zich kunnen aandienen. Iedere episode heeft een andere thematische invalshoek waarbij de afzonderlijke kunstenaarspraktijken en de museumverzameling als geheel met omtrekkende bewegingen worden verkend. 

In deze episode zijn er solopresentaties van Edward Lipski,Johan Tahon en Helen Verhoeven.

Co-starring: Ai Weiwei, Johan Creten, István Csákány, Hao Liang, Michel Huisman, Kahlil Joseph, Lee Kit, Jannis Kounellis, Liu Han-Chi, Chaim van Luit, Maha Maamoun, Mario Merz, Ciprian Muresan, Navid Nuur, Grayson Perry, Evelyn Taocheng Wang, Sanne Vaassen en verschillende bekende en onbekende oude meesters.  


Making Money For my Friends
Making Money For My Friends is een groepstentoonstelling met werk van Juliaan Andeweg, Bob Eikelboom en Daniel van Straalen. De drie kunstenaars delen bepaalde interesses en gebruiken vergelijkbare materialen, veelal afkomstig van buiten de kunstwereld. Denk bijvoorbeeld aan hun gezamenlijke fascinatie voor de rapper Lil B. en het gebruik van autolak, filmen cartoonafbeeldingen en reclameposters. Making Money For My Friends is een ontdekkingsreis en een kennismaking met het werk van een nieuwe, jonge generatie kunstenaars. Julia Mullié is gastcurator van deze tentoonstelling. 

Avenue Céramique 250
6221 KX Maastricht
Telefoon Tel: +31 (0)43 3290190
info@bonnefanten.nl