Archief Marco Kroon vertelt over zijn nieuwe boek: Kroongetuige

n de talkshow van Pauw vertelde Marco Kroon al over zijn missie in Afghanistan. Zondag 9 december is hij om 16.00 uur te gast bij Boekhandel Dominicanen en signeert hij zijn nieuwe boek ‘Kroongetuige’.

Tijdens een staatsgeheime missie in Afghanistan wordt Marco Kroon gevangengenomen. Hij doet hiervan melding, maar verzwijgt de zware vernederingen die hij moest ondergaan. Ook zijn vervolgacties houdt hij geheim. Ze leiden tot een dodelijke confrontatie, waarvan hij de sporen zorgvuldig uitwist... Tien jaar later meldt Kroon alsnog het geweldsincident.

Journalisten en ‘experts’ noemen hem ‘mediageil’, een gestoorde leugenaar en fantast. Maar wat is er werkelijk gebeurd? Welk persoonlijk drama heeft Kroon verzwegen? En waarom spreekt hij zich na zoveel jaren van stilte toch nog uit?

Marco Kroon is de hoogst onderscheiden en meest controversiële militair van Nederland. Zijn onthullingen over gevangenneming en een gewelddadige dood tijdens een geheime missie, leidden dit jaar tot een ware mediahausse. Kroon, drager van de Militaire Willem-Orde, werd bekritiseerd, bespot en verguisd. Hij werd uitgemaakt voor leugenaar en fantast, en zelfs bedreigingen vielen zijn gezin ten deel. Nu slaat hij terug met Kroongetuige, het boek waarin hij de vreselijke waarheid naar buiten brengt en daarbij niemand spaart - zeker zichzelf niet.

Dominicanerkerkstraat 1
6211 CZ Maastricht
Telefoon 043 4100 010
info@boekhandeldominicanen.nl