Archief Maastricht Blues Festival 2018

Op zaterdag 8 december zal in d’n Hiemel te Maastricht de tweede editie gehouden worden van Maastricht Blues met Archie Lee Hooker en The Coast to Coast Band, Hook Herrera ft Dusty Ciggaar, The Dynamite Blues Band en CC Jerome Trio.

De in East San Jose, Californië geboren Hook Herrera leerde in de jaren negentig Richie Sambora (Bon Jovi) kennen en speelde jaren met Sambora tijdens de solo projecten.In België is multi-instrumentalist Hook Herrera al zowat een legende, want in het verleden lokte de harmonicavirtuoos telkens volle zalen en zweept het publiek op. 

Op dertienjarige leeftijd verliet Archie lee Hooker ( de volle neef van John Lee Hooker)  de plantages van Mississippi en ging naar het noorden via snelweg 49 naar de felle lichten en de grote stad Memphis Tennessee.

Verfrissend en opwindend om het publiek te laten genieten van een unieke explosieve blues cocktail. Voor een spetterend live-optreden van de Dynamite Blues zou je bijna een veiligheidsbril en gehoorbescherming nodig hebben vanwege het mogelijk explosiegevaar, maar vergeet vooral niet je dansschoenen aan te trekken!

Ook speelde Jerome met vele rockabilly muzikanten zoals Chuck Berry, Joe Houston, Billy Lee Riley, Larry Doen, Big Al Downing, Joe Clay, Johnny owers, Gene Summers, Sanford Clark, Johnny Vallis, Charlie Gracie, Roy Gaines, Mac Curtis en was lead gitarist van Linda Gail Lewis, het zusje van de piano legende Jerry Lee Lewis.

CC Jerome, die over de hele wereld speelde, zal een swingende 1950’s Rhythm and Blues set spelen.