Amikejo Jeugd Symfonie Orkest

Jeugdorkest Amikejo is een symfonie orkest van jonge musici en studenten tussen 14 – 25 jaar, afkomstig uit de Euregio Maas-Rijn.

Het streven is samen te musiceren in een volwaardig symfonieorkest op hoog niveau. In de opstartfase is Maastricht de uitvalbasis voor het gebied dat de steden Heerlen, Sittard-Geleen, Hasselt, Aken en Luik, de provincies Nederlands en Belgisch Limburg en Luik, de Duitstalige Gemeenschap in België en de regio Aken omvat.

Het stimuleren van jong talent en het ontwikkelen van een goede kweekvijver op het gebied van muzikaal samenspel is de uitdaging. Er wordt projectmatig gewerkt, op basis van uitdagende thema’s die de artistiek leider hiervoor speciaal selecteert.

Het niveau van het orkest bevindt zich tussen een lokaal en nationaal jeugdorkest. De doelgroep zijn middelbare scholieren en studenten aan de universiteit/hogeschool. De kern van het orkest bestaat uit conservatorium studenten, met daarnaast jong talent afkomstig van de muziekscholen of privaat onderwijs en voco/VK leerlingen aan het conservatorium.

Bezetting:
De orkestbezetting bestaat uit ongeveer 70 musici. De strijkersgroepen hebben een bezetting van 12/10/8/8/6 musici (1e violen, 2e violen, altviolen, celli, contrabassen). De blazers 3*3*3*3*/4331 (fluiten, hobo's, klarinetten, fagotten/ hoorns, trompetten, trombones, tuba), waarbij * staat voor de bij-instrumenten piccolo, althobo, basklarinet en contrafagot. Verder 5 slagwerkers en een harp.

Naargelang het repertoire dit vereist wordt deze bezetting uitgebreid met andere instrumenten. Op dit moment zoeken we vooral nog versterking in de strijkersgroep.  

Programma 

Het cultureel seizoen zal opgedeeld worden in een najaars- en voorjaarsproject. Ieder project zal afgesloten worden met minimaal twee concerten. 

 

Masjerangplein 8
6218 EJ Maastricht
Telefoon 0651785278
w.berghmans@ljso.nl

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.